قرص راکوتان

قرص راکوتان

محتوای جدول

قرص راکوتان تقریبا مؤثرترین قرص در درمان آکنه و جوش های صورت است. که بسیاری از خانم ها در درمان جوش ها با تجویز پزشک از آن استفاده کرده اند.

البته باید گفت در موارد نادری این دارو برای درمان نوعی سرطان پوست و در سرطان مغز و پانکراس نیز استفاده می شود. این دارو در بازار به صورت کپسول خوراکی وجود دارد و نام های رآکوتان و آکوتان هر دو به این دارو گفته می شود.

راکوتان در واقع به این صورت عمل می کند که چربی پوست را کم می کند و به این وسیله جوش و آکنه را درمان می کند. بیشتر پزشکان این دارو را در موارد آکنه شدید توصیه می کنند.

قرص راکوتان

قرص راکوتان برای جوش

همان طور که گفته شد این قرص معمولا برای آکنه های شدید تجویز می شود و حاوی ترکیباتی است که چربی پوست را کاهش داده و باعث می شود پوست شما جوش نزند.

یک نکته مهم برای مصرف قرص راکوتان این است که قبل از شروع درمان، یک ماه بعد از شروع مصرف این قرص و همچنین در فواصل سه ماه در حین مصرف قرص راکوتان باید آزمایش خون دهید. این آزمایش خون میزان تأثیر این قرص بر کبد و همچنین میزان چربی ها را کنترل می کند.

قرص راکوتان سطح قند خون را افزایش می دهد. پس هنگام تجویز پزشک بهتر است اگر اضافه وزن یا دیابت دارید و یا مشروبات الکلی مصرف می کنید، این مسائل را با پزشک خود در میان بگذارید.

زمانی که این قرص را مصرف می کنید، بهتر است خوراکی هایی مانند ماهی، روغن ماهی، هویج، طالبی، سبزیجات برگ تیره، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین و به طور کلی موادی که سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن هستند را مصرف نکنید.

همزمان با مصرف راکوتان بهتر است داروها و مولتی ویتامین هایی که حاوی ویتامین A  هستند را مصرف نکنید.

قرص را با یک لیوان آب کامل بخورید و از مکیدن یا جویدن این قرص خودداری کنید.

ممکن است بعد از مصرف راکوتان دچار خشکی لب ها و اطراف لب شوید. برای برطرف شدن این مشکل لب ها و دور لب ها را چرب کنید. توصیه می شود هرگز این قرص را خودسرانه و بدون تجویز پزشک، مصرف نکنید.

عوارض قرص راکوتان

علت آن هم این است که عوارض جانبی این دارو به نوعی گسترده است و در عین حال نیز داروی گرانی محسوب می شود و تجویز آن برای جوش های سطحی یا بیماری های ساده توجیه منطقی ندارد.

البته در مورد عوارض این دارو در بین مردم نیز پیش داوری هایی وجود دارد که در همه موارد درست نیست. گاهی حتی پیش می آید که پزشک معالج این دارو را تجویز کرده است اما اطرافیان مدام به بیمار توصیه می کنند از مصرف دارو خودداری کند. و گاهی بیمار نیز از ترس از بین رفتن کبد از خوردن دارو خودداری می کند.

  • راکوتان از چه موادی تشکیل شده است؟
  • عوارض راکوتان چیست؟
  • این دارو را هم زمان با چه داروهایی نباید خورد؟
  • آیا با خوردن راکوتان احتمال از بین رفتن کبد وجود دارد؟
  • اگر در زمان شروع بارداری راکوتان خورده باشیم چه مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید؟
  • آیا ممکن است راکوتان باعث سقط جنین شود؟
  • بعد از چه مدت از خوردن آخرین قرص راکوتان می توانیم اقدام برای بارداری را شروع کنیم؟

گفتیم ترس بسیاری از مردم ار عوارض قرص راکوتان ترسی بیش از حد است. اما در واقع باید بدانیم به طور دقیق این قرص چه عوارضی دارد؟

ابتدا باید توجه داشته باشیم هر دارویی ممکن است عوارض داشته باشد. به خصوص اگر خودسر و بدون تجویز پزشک متخصص مربوطه مصرف شده باشد و یا اینکه با مزاج فرد مصرف کننده سازگار نباشد.

اولا هر داروی خاص در حیطه تخصص یک پزشک خاص است. مثلا رآکوتان در حیطه کاری پوست است و باید توسط متخصص پوست تجویز شود.

یا دارویی به نام دیگوگسین که یک داروی قلبی است باید توسط متخصص قلب تجویز شود. اما رآکوتان برای خانم هایی که در سن بارداری هستند باید با دقت خاص تجویز شود.

قرص راکوتان

قرص راکوتان و بارداری

در بعضی از موارد پیش آمده که خانم ها نسخه قبلی دکتر را بعد از مدتی تجدید می کنند و از عوارض راکوتان برای جنین مطلع نیستند.

این دارو می تواند در سنین بارداری خطرناک باشد. اگر هم زمان با مصرف این دارو باردار شوید ممکن است بچه دارای نارسایی هایی باشد که حتی در دوران جنینی نیز قابل تشخیص نیستند.
یعنی ممکن است در آزمایش ها همه چیز خوب باشد اما بچه در واقع دچار عقب ماندگی ذهنی باشد.

پس توصیه می شود:
خانم هایی که قصد بارداری دارند یا از روش های جلوگیری از بارداری مناسب استفاده نمی کنند به هیچ عنوان از این قرص استفاده نکنند.

یکی دیگر از عوارضی که بسیاری از مردم را در مورد این دارو نگران می کند مشکلات کبدی است. که معمولا با تست خون و سنجش سطح آنزیم های کبد (مثل SGPT / SGOT/ ALK.P / بیلی روبین)

در ابتدای درمان و دو تا سه ماه بعد از درمان می توان متوجه شد که مثلا کبد فرد تحمل دریافت این دارو را ندارد. لذا با این تست و همچنین آزمایش چربی خون پزشک متخصص می تواند در مورد شروع دارو و مهم تر ادامه دارو تصمیم صحیح بگیرد.

با این شماره تماس بگیرید تا مشاوران الو راستین سلامت شما را در این زمینه یاری دهند،
و با راهنمایی های آنها دوره درمان بدون خطری را داشته باشید.

ZananCallBanner

فرم زیر را تکمیل نمایید تا مشاورین ما با شما عزیزان تماس حاصل کنند.

محتوای جدول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با متخصص